OIV

20.10.2023.

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., krajem rujna ove godine Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je poziv za dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Vaučeri za digitalizaciju“ s ciljem povećanja razine digitalne zrelosti malih i srednjih poduzeća (MSP-ova).

Poziv se provodi kao otvoreni postupak u modalitetu privremenog poziva na dostavu projektnih prijedloga, čije je podnošenje omogućeno u određenim vremenskim razdobljima, koji su podijeljeni u sljedeće rokove;

  • rok - od 1. studenog 2023. do 1. prosinca 2023. godine
  • rok - od 1. ožujka 2024. do 1. travnja 2024. godine

Poziv obuhvaća nekoliko vrsta vaučera, prilagođenih potrebama MSP-ova među kojima se nalazi i Vaučer za složena digitalna rješenja. Obzirom da OIV ima bogato iskustvo u pružanju usluga elektroničke komunikacijske infrastrukture te kontinuirano razvija nove digitalne usluge i rješenja, u sklopu ovog poziva nudi svim prihvatljivim prijaviteljima složena digitalna rješenja kroz sljedeće usluge;

  • Razvoj, projektiranje i implementacija pametnih rješenja za industriju 4.0 što uključuje uslugu projektiranja i implementacije cjelovite OIV Smartino IoT Tijekom 2017. započelo je prvo testiranje IoT LoraWAN mreže, a danas je OIV glavni nacionalni pružatelj IoT usluge bazirane na LoraWAN tehnologiji s više od 100 baznih postaja diljem zemlje. OIV Smartino IoT mreža trenutno podržava više tisuća uređaja koji kontinuirano šalju podatke za različite korisnike.
  • Usluga OIV 5G PrivateNET podrazumijeva implementaciju 5G privatne radijske mreže na zahtjev kojom se osigurava bežična, pouzdana i sigurna povezanost opreme, ljudi, strojeva i druge imovine u industrijskim okruženjima, a koju odlikuje ne samo velik kapacitet mreže i mala latencija već visoka pouzdanost i sigurnost. OIV je od 2021. godine realizirao tri pilot projekta privatne 5G radijske mreže u Zagrebu, Šibensko-kninskoj županiji i Novoj Gradiški, uz koje je stekao znanje, iskustvo i vještine u implementaciji 5G privatnih mreža u proizvodnim halama korisnika.

Najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti prijaviteljima po pojedinom projektu, posebno za složena digitalna rješenja, iznosi 19.900,00 EUR, a maksimalni intenzitet potpore je 60 % ukupno prihvatljivih troškova.

OIV tehnička rješenja pokrivaju žični i bežični prijenos i distribuciju signala neograničeno u Republici Hrvatskoj, a nove OIV digitalne platforme bazirane na IoT, 5G te tehnologijama koje omogućuju optimizaciju troškova svakodnevnog poslovanja i proizvodnih procesa poslovnih korisnika.

Ovo je sjajna prilika za poduzetnike koji bi uz financijsku podršku ostvarili složene projekte te time unaprijedili svoje digitalne kapacitete.

Ako vaša kompanija ima potrebe za digitalnom transformacijom i želite iskoristiti ovu priliku za vaučere za digitalizaciju, svakako istražite ovaj poziv i konzultirajte se s našim stručnjacima kako biste ostvarili svoje digitalne ambicije.

Za više informacija o ovom pozivu posjetite sljedeću poveznicu.