OIV

OIV-ov
dječji dan

Podržavamo UNICEF-ovu inicijativu "Svjetski dan djeteta"


OIV-ov dječji dan organizirali smo kao podršku UNICEF-ovoj globalnoj inicijativi „Svjetski dan djeteta“ koja promiče dječja prava i omogućuje djeci širom svijeta da se čuje njihov glas. 

Kako je izgledao OIV-ov dječji dan?

UPOZNAVANJE RADNOG OKRUŽENJA

EDUKATIVNA PREDSTAVA

INTERAKTIVNE RADIONICE

Više od 100 djece okušalo se u različitim zanimanjima


Svjetski dan djeteta proslavili smo s djecom naših zaposlenika čime je OIV-ov dječji dan postao uspješna manifestacija na kojoj smo djeci na jedan dan omogućili da zamijene uloge sa svojim roditeljima. Više od 100 djece okušalo se u različitim zanimanjima kojima se bave njihovi roditelji, a kroz predstavu i radionice pobliže su upoznali djelatnosti OIV-a. 

Prvi OIV-ov dječji dan održan je 20. studenog 2019. godine u prostorijama OIV-a i hotela Hilton Garden Inn u Zagrebu i otada ga održavamo svake godine.

Djeca ovdje na zabavan i edukativan način iz prve ruke mogu doznati kako njihovi roditelji provode radni dan, upoznati njihove kolege i steći prve uvide o tome čime se bave njihovi roditelji na radnom mjestu čime potičemo njihovu želju za učenjem i razvijamo nove interese još od najranije dobi. 


Što se sve događalo na 1. OIV-ovom dječjem danu pogledajte u videu:O Svjetskom danu djeteta

Svjetski dan djeteta obilježava se svake godine 20. studenoga jer na taj datum 1989. godine usvojena Konvencija o pravima djeteta koja je međunarodni dokument Ujedninjenih naroda. Konvencija sadrži univerzalne standarde koje države moraju jamčiti svakom djetetu, čime je svijet dao jamstvo da će svoj djeci biti osigurana jednaka prava na preživljavanje, razvoj, učenje i razvijanje punih potencijala bez diskriminacije.