OIV


Autor: ODKKiM

Kako pretvoriti daljinski u miša? Što gledate na radiju?

HbbTV i DAB+ za connected i angažirane korisnike na Weekend Media Festivalu

21.02.2020.

Predstavnici OIV-a Karla Kurjan (Odjel za jezgrene IT usluge i infrastrukturu) i Damjan Škornjak (Odjel za korporativne komunikacije i marketing) održali su predavanje „Kako pretvoriti daljinski u miša? Što gledate na radiju? HbbTV i DAB+ za connected i angažirane korisnike“ na ovogodišnjem, 12. Weekend Media Festivalu u sklopu kojeg su predstavili nove platforme za medijske sadržaje koje omogućuju OIV-ove usluge DAB+ digitalni radio i HbbTV interaktivna televizija. Poseban naglasak stavljen je na prednosti i novitete koje donose gledateljima, slušateljima i oglašivačima kao i na način prikazivanja novih personaliziranih oglasnih formata te način praćenja TV oglasa u stvarnom vremenu.

Velik interes publike pobudile su brojne nove mogućnosti koje nudi besplatna hidbridna televizijska usluga HbbTV kao što su povećanje gledanosti i praćenje istog sadržaja u stvarnom vremenu, mogućnost pregleda emisija s odgodom (Video On Demand), prikupljanje podataka o konzumiranju sadržaja, nove oglasne usluge poput informacija o trajanju gledanja oglasa te, naravno, činjenica kako se interaktivnim sadržajem dodatno angažiraju gledatelji što poboljšava iskustvo gledanja televizije za korisnike. No, interes nije izostao ni kada je riječ o mogućnostima DAB+ radija, platforme za digitalni radijski program koja predstavlja najveći napredak u tehnologiji radija od uvođenja FM stereo tehnologije. Upravo zahvaljujući DAB+ digitalnom radiju, radijski eter postao je mjesto inovacija i iznenađenja s novim sadržajima poput oglašavanja u sklopu podcasta što povećava interes i namjeru slušatelja za kupnju određene robne marke, no jednako tako povećava i njenu prepoznatljivost.

Kontinuiranim širenjem ponude svojih proizvoda i usluga, OIV ponovno potvrđuje da je tržišni predvodnik u razvoju inovativnih rješenja nužnih za digitalnu transformaciju svakodnevice i poslovanja.
POSVEĆENOST

Ime slike

Fotografije: Weekend Media Festival | izvor: OIV