OIV

15.05.2019.

Izaslanik predsjednika Vlade i ministar državne imovine Goran Marić u društvu je člana Uprave i direktora Odašiljača i veza Mate Botice u rad pustio novi objekt OIV-a na otoku Ugljanu. Otvaranje ovog objekta nastavak je investicijskog zamaha OIV-a s ciljem ulaganja u zamjenu dotrajale infrastrukture i izgradnje novih objekata.
 

 
Prilikom puštanja u rad uređaja ministar Marić čestitao je na vrijednoj investiciji i istaknuo: „Ovom investicijom društvo Odašiljači i veze pokazuje poslovnu konkurentnost, učinkovitost, inovativnost te gospodarsku i društvenu odgovornost za svoju ulogu u specifičnom okruženju kakvo su naši otoci. Samom reanimacijom gospodarskog života može se reanimirati život nacije. A investicije i imovina su i temelj i klica života. Oni su i najbolju čuvari života. Neka ovi postulati vrijede i za sve gospodarske subjekte, posebice one od posebnog interesa Republike Hrvatske.“
 
Načelnik Općine Preko Jure Brižić izrazio je zadovoljstvo jednim od najvećih projekta u Općini te istaknuo kako će novi objekt na novoj lokaciji u značajnoj mjeri doprinijeti poboljšanju kvalitete prijma televizijskih i radijskih sadržaja u zadarskome kraju, ali i šire. Puštanjem u rad novog objekta stvorila se mogućnost obnove tvrđave Sv. Mihovil, jednog od najvećeg projekta Općine koja će u budućnosti imati ulogu interpretacijskog centra.
 
Župan Zadarske županije Božidar Longin prisjetio se značaja objekta na otoku Ugljanu za vrijeme Domovinskog rata te je izrazio potporu svim dosadašnjim i budućim projektima Odašiljača i veza.
 
Državni tajnik za infrastrukturu pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić čestitao je svim bivšim i sadašnjim djelatnicima OIV-a 93. godišnjicu postojanja te izrazio zadovoljstvo završetkom ovog projekta netom prije turističke sezone.
 
Član Uprave i direktor OIV-a Mate Botica posebno se zahvalio izvođačima radova DIKLO GRADNJI d.o.o. i DALEKOVOD d.d. te napomenuo kako je izrazito ponosan na suradnju s vrhunskim hrvatskim društvima.

„Radi se o jedinstvenom tornju ovakve vrste, rešetkaste čelične konstrukcije visine 85 metara, jedinog takve vrste u Repubilici Hrvatskoj“ rekao je Botica te naglasio kako je cilj projekta podizanje kvalitete usluga i preseljenje OIV-ove, ali i radiokomunikacijske i telekomunikacijske opreme drugih korisnika, istočno od postojeće lokacije u krugu tvrđave Sv. Mihovil.

Naglasio je kako će novi objekt uvelike pridonijeti daljnjem razvoju gospodarstva i turizma u ovome kraju, a kolegicama i kolegama čestitao je dan Odašiljača i veza.