OIV

21.12.2018.

Član Uprave i direktor OIV-a Mate Botica i izvršni direktor Radio - difuznog centra iz Podgorice Slobodan Stanišić danas su u prostorijama Odašiljača i veza pred predstavnicima obiju tvrtki svečano potpisali Ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji radi zajedničkog nastupa na tržištu Crne Gore i nuđenja sustava video nadzora s detekcijom dima i vatre i simulatorom širenja požara.
 

 

 
Podsjetimo, Integrirani protupožarni video komunikacijski sustav nastao u suradnji s FESB-om, sastoji se od video sustava za nadzor i motrenje s ranom detekcijom požara i elemenata koji potpomažu donošenje odluka za vrijeme operativnih postupaka kao što su daljinska video prisutnost i simulator širenja požara te robusne radio komunikacijske mreže CRONECT integrirane na prostoru pokrivenom video nadzorom.

Opremljena su četiri županijska operativna centra u Splitu, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku u kojima se motri sustav i upravlja kamerama u slučaju požara, a pristup sustavu omogućen je Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu za upravljanje protupožarnim aktivnostima u Divuljama. Ovaj sustav sa 43 motrilačke lokacije i 86 kamera video nadzorom pokriva više od polovice površine četiri naše najugroženije županije, gdje se i najveći broj požara događa u ljetnim mjesecima i koji rezultiraju ukupno najvećom opožarenom površinom.

Do 30. rujna 2018. godine potvrđeno je 397 alarma, a prve analize potvrđuju da se gašenje svih medijski popraćenih požara na ovom području odvijalo potpomognuto živom slikom s video kamera.