OIV

19.11.2019.

Odašiljači i veze dobitnik su ovogodišnje nagrade Indeks DOP-a u kategoriji javnih poduzeća za postignuća u društveno odgovornom poslovanju. Nagradu je preuzeo direktor Sektora za korporativne poslove Gordan Kapović, a uručena mu je danas u sklopu 11. nacionalne Konferencije o DOP-u od strane direktorice Sektora za industriju HGK, gospođe Tajane Kesić Šapić

„Ovo priznanje pokazuje da radimo dobar posao, da smo na dobrom putu te da stalno podižemo standarde poslovanja. Poseban fokus dajemo stalnom dizanju kvalitete radnih uvjeta, povećanju zadovoljstva radnika, a sve u svrhu zadržavanja zaposlenika te privlačenju stručnjaka s područja cijele Republike Hrvatske“, rekao je Kapović te dodao kako bi ulaganje u DOP u današnje vrijeme trebalo predstavljati normu. Indeks DOP nagrade dodjeljuje Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) i Hrvatska gospodarska komora (HGK), a temelji se na sustavu rangiranja koji omogućuje objektivnu procjenu društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih.

OIV-u je ovo šesta nagrada što dokazuje težnju za trajnim poboljšanjem kakvoće poslovanja, brigu o korisnicima svojih usluga, zaštiti okoliša te brigu o zaposlenicima, određujući kriterije i više od zakonom propisanih. Ovo priznanje ujedno označava potvrdu rada cjelokupnog kolektiva na očuvanju vrednota kojima se potiče razvoj i provođenje dobre prakse u korist cijele društvene zajednice. „Čast nam je i zadovoljstvo što smo po šesti puta prepoznati kao Društvo koje uz osnovne ekonomske ciljeve velik značaj pridaje i društveno odgovornom poslovanju“, naglasio je Kapović.