OIV

05.10.2020.

Nakon što je krajem lipnja krenuo putevima Croatian Long Distance Trail-a (CLDT) Marin Zovko danas je stigao do svoga cilja u Prevlaci i najjužnijoj točci Republike Hrvatske.

„Neopisivo sam sretan što sam imao priliku proći gotovo svaki kutak Hrvatske i na „vlastite noge“ se uvjerio kako imamo prekrasnu zemlju. Nagledao sam se raznih čudesa, upoznao predivne ljude te mojoj sreći zaista nema kraja. Jako sam emotivan i poprilično umoran, ali istovremeno jako sretan što sam uspio doći do kraja puta bez ozljeda, a zapravo još nisam ni svjestan da sam prehodao čitavu Domovinu,“ rekao je Marin te dodao kako treba proći neko vrijeme da se dojmovi slegnu. 

Podsjetimo, CLDT je nacionalna, krajobrazna, dugoprugaška staza za hodanje, a sastoji se od tri sekcije - sekcije A, sekcije B i sekcije C. Marin je tako ostvario svoju želju i 100 dana dugom šetnjom spojio najistočniju, najsjeverniju, najzapadniju i najjužniju točku naše zemlje.

„Prešao sam 2282 kilometara, a tijekom cijele avanture imao sam 15 dana odmora, što zbog vremenskih uvjeta što zbog umora. Bilo je teško i naporno, ali vrijedilo je. Najteže mi je bilo to što sam gotovo cijelo vrijeme bio sam i nisam imao s kime podijeliti sve te divne stvari kojih sam se nagledao putem“, naglasio je Marin.

 U svom pothvatu imao je veliku podršku kolega i Uprave koji su neizmjerno ponosni na Marina i ovim putem mu čestitamo!!!