OIV

22.09.2020.

Djelatnici OIV objekta Biokovo, zajedno s članom Uprave i direktorom OIV-a Matom Boticom i suradnicima danas su na najvišem radnom mjestu u Hrvatskoj dočekali kolegu Marina Zovka koji je na 2109 kilometara dugoj "šetnji" Hrvatskom, a sve s ciljem promocije outdoor aktivnosti u našoj zemlji, ali i isticanja prirodne ljepote hrvatskih planina, nacionalnih parkova, parkova prirode, društvenih i kulturnih znamenitosti.

Naime, Marin je krajem lipnja krenuo putevima CLDT-a (Croatian Long Distance Trail), nacionalne, krajobrazne, dugoprugaške staze za hodanje.  Sastoji se od tri sekcije - sekcije A, sekcije B i sekcije C te u neprekinutom nizu povezuje najistočniju (Ilok), najsjeverniju (Sveti Martin na Muri), najzapadniju (Savudrija) i najjužniju (Prevlaka) točku Republike Hrvatske.

 

Marin je tako prošao više od 1900 kilometara i trenutno se nalazi na završnoj podsekciji C3 koja donosi dodatne izazove i na kojoj se nalaze planine Svilaja, Mosor, Omiška Dinara, Biokovo i poluotok Pelješac,  a vodi do Srđa odakle put ide svome kraju kroz konavoski kraj. 

Croatian Long Distance Trail plod je rada Udruge Long Distance Trail Hrvatska, a osnovana je iz želje da se po uzoru na svjetske dugoprugaške staze prva takva staza napravi i u ovom dijelu Europe.

„Slobodno vrijeme provodim u prirodi, volim putovati te sam tako posjetio Vijetnam, Kambodžu i Keniju, a 2015. godine sam u 30 dana prehodao Camino de Santiago i gotovo cijeli sjever Španjolske. CLDT je bio neostvarena želja. Problem je ležao u tome što je za taj pothvat potrebno dosta vremena i pomno planiranje. No, Uprava mi je pružila potporu i, iako sam zbog pandemije koronavirusa krenuo kasnije od planiranog, trenutno sam pri kraju svoje šetnje“, rekao je Marin.

„Najveća vrijednost kompanije koju vodim su njeni ljudi sa svim svojim posebnostima. Marin ovime dokazuje da uz svoje stručne sposobnosti ima i jedne uistinu posebne i zanimljive sklonosti koje smo na vrlo konkretan način poduprli i ovim našim današnjim dolaskom na jednu od međustanica njegovog pothvata. Uvjeren sam da će u cijelosti svoj cilj i ostvariti, a OIV će mu kao i do sada davati vjetar u leđa“, naglasio je član Uprave i direktor Mate Botica.