11.12.2019.

Djelatnici OIV-a i ove su godine podržali plemenitu akciju za one kojima je to najpotrebnije te se pridružili donaciji Društva i skupili novčana sredstva za izgradnju i opremanje novog odjela dječje hematologije i onkologije u sastavu KBC-a Zagreb.
 
U znak zahvale danas nas je u prostorijama OIV-a posjetila i upraviteljica Zaklade Anamarija Zorović i Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor KBC-a Zagreb.
 
Misao da nijedno dijete ne bi smjelo biti uskraćeno za najbolju moguću skrb i mogućnost izlječenja nit je vodilja pokretanja Zaklade koja je trenutno smještena u prizemlju glavne zgrade bolnice Rebro. Kako bi se unaprijedilo liječenje djece, započela je gradnja novog odjela na vrhu postojeće zgrade, a razmještanjem i izgradnjom odjela osigurat će se bolji uvjeti što će utjecati i na ishode liječenja.

U novim sobama roditelji će moći boraviti sa svojom djecom, a rad na novom, vrhunski opremljenom odjelu omogućit će postizanje još boljih rezultata i podići postotak izliječene djece. Dodatno, odjel će educirati sve zainteresirane liječnike iz Republike Hrvatske, a u slučaju interesa i liječnike iz inozemstva.