OIV

08.01.2021.

OIV je kroz svoju uslugu profesionalne komunikacijske mreže Cronect, omogućio sigurnu i neometanu glasovnu komunikaciju kompletnog organizacijskog tima Hrvatskog skijaškog saveza i stručnih timova za potrebe FIS-ove međunarodne slalom utrke „Snježna kraljica“ koja se održala 3. i 6. siječnja 2021. godine na Sljemenu.

Suci FIS saveza na utrkama u Hrvatskoj prvi su puta koristili digitalni komunikacijski sustav, što je još jedna u nizu potvrda kvalitete i široke primjene ove OIV-ove usluge.

Ustupljeno je ukupno 140 radijskih stanica raspoređenih u 11 odvojenih komunikacijskih grupa, a sve uz mogućnost i međusobnog povezivanja grupa. Iako je u Cronect mreži osigurano dovoljno komunikacijskih kapaciteta, grupe CRO SKI SAVEZA u sustavu su raspoređene po prioritetima kako bi se primarnim korisnicima odnosno sucima i organizacijskom odboru garantirala nesmetana komunikacija u svim mogućim scenarijima.

Poštujući važeće epidemiološke mjere, za vrijeme utrka djelatnici OIV-a bili su na licu mjesta i pružali podršku korisnicima, a stanje sustava budno je nadzirao i Nadzorno operativni centar.

„Snow Queen Trophy“ natjecanja organiziraju se neprekidno od 2005. godine te se ubrajaju među najgledanije utrke Svjetskog kupa, a OIV je ponosan što i u ova nesigurna vremena može pridonijeti održavanju ovog velikog događaja. Dodatni ponos svakako leži u činjenici da su hrvatski skijaši postigli vrhunske rezultate te se plasirali među prvih 15 u poretku sljemenske utrke – čestitamo!

 

Autor naslovne fotografije: Goran Razić