OIV

04.08.2022.

S današnjim danom RADIO 101 započeo je emitiranje svog programa u DAB+ tehnologiji te se time pridružio HR1, HR2, Radiju Nacional i Radiju Tvornica na toj popularnoj platformi.

Program ovog radija s dugom tradicijom sada je dostupan na području sjeverozapadne Hrvatske odnosno na području Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, dijelu Bjelovarsko-bilogorske županije, Krapinsko-zagorske županije, Grada Zagreba, Zagrebačke županije, dijelu Sisačko-moslavačke, Karlovačke te dijelu Primorsko-goranske županije.

Radio je važan medij kojeg svakodnevno prati značajan dio populacije, a u prosjeku se sluša nekoliko sati dnevno u raznim situacijama. Novom digitalnom platformom otvara se dodatni prostor za nove nakladnike dok postojeći dobivaju mogućnost proizvodnje novih sadržaja.

Budući da je DAB+ europski standard, u zemljama gdje je prisutan dulje vrijeme ponuda programa se značajno povećala, a udio digitalne u usporedbi s analognom slušanošću već je toliko visok da planiraju potpuni prelazak na DAB+.

Podsjetimo, OIV je u suradnji s regulatorima, još 2017. godine pokrenuo testno DAB+ odašiljanje, a početkom komercijanog emitiranja modernog radija današnjice, Hrvatska se pridružila većini europskih, ali i svjetskih zemalja u kojima je on prisutan.