OIV

02.06.2023.

Sredinom travnja ove godine OIV je započeo izvedbu radova implementacije novih automatskih mjernih sustava s pripadajućim mjernim elementima koja je sastavni dio projekta METMONIC Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Ovim projektom DHMZ će unaprijediti sustave za meteorološka mjerenja na više od 350 postaja diljem zemlje s ciljem modernizacije meteorološke motriteljske mreže u Republici Hrvatskoj.

Nakon provedene edukacije kod dobavljača opreme Campbell Scientific, tim stručnih djelatnika OIV-a koji su osposobljeni za izvođenje montaža opreme na svim vrstama stupova, započeo je realizaciju postavljanja uređaja i opreme te puštanja u rad svih dijelova sustava. Integraciju u jedinstveni sustav i testiranje navedene opreme izvodi kompanija Delta Tech, koja je ujedno i partner OIV-a u provedbi usluge integracije i instalacije opreme.

Sudjelovanjem u ovom projektu, OIV je još jednom pokazao kako je spreman odgovoriti na zahtjeve tržišta i u kratkom vremenu oformiti timove koji mogu odgovoriti na sve izazove koje donosi modernizacija tehnologije, a čime naši stručnjaci stječu novo iskustvo što će zasigurno pozitivno utjecati na prepoznatljivost Društva na tržištu.

Više detalja možete pročitati u 17. broju OIVin magazina.