OIV

21.10.2021.

Nakon što je prije nekoliko godina uspješno predstavio uslugu OIV Smartino IoT, OIV je i ove godine prisustvovao konferenciji „IoT Forum 21“ koja se održala 19. listopada 2021. godine u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu.

Viša specijalistica za prijenosne mreže Marina Pavlić održala je prezentaciju „IoT i inteligentni transportni sustavi“ kojom je okupljenima približila poveznicu između ove dvije tehnologije.

„Postoji veza između IoT-a i inteligentnih transportnih sustava i ona se prije svega odnosi na povećanje ukupne efikasnosti u područjima na kojima se ove dvije tehnologije primjenjuju. Druga poveznica su senzori putem kojih se realizira i IoT i ITS. Treća poveznica je njihova primjena u Smart City rješenjima, a posljednja je činjenica da će obje tehnologije završiti u autonomnim vozilima“, rekla je Pavlić.

OIV neprestano uspješno proširuje svoju ponudu te se tako i OIV ITS pridružio bogatom portfelju usluga Društva.

Usluga je namijenjena svim onim korisnicima koji brinu o povećanju sigurnosti i efikasnosti odvijanja cestovnog i vodenog prometa u gradovima, županijama, morskim i riječnim lukama te svim onim korisnicima koji žele iskoristiti promet za stvaranje dodatnih vrijednosti. Širok raspon mrežnih uređaja i senzora prometa uz primjenu umjetne inteligencije zasnovane na dubokim višeslojnim neuronskim mrežama i aplikativnom rješenju, OIV ITS uslugu svrstava u najatraktivnije usluge Industrije 4.0.

Uvođenjem ove usluge u svoju ponudu, uz OIV Smartino IoT, OIV svojim korisnicima od sada nudi cjelovita Smart City rješenja.