25.03.2020.

Isporučene dodatne CRONECT radio stanice Gradu Dubrovniku

U vrijeme kriznih situacija jasno je da je pouzdana komunikacija jedna od najvažnijih životnih potreba, kako civilnog stanovništva tako i svih profesionalnih službi. Podsjetimo, OIV je još 2017. godine uspostavio profesionalnu radijsku komunikacijsku mrežu na cijelom području Republike Hrvatske, neovisnu od bilo kakvih drugih komercijalnih komunikacijskih mreža i ponudile na tržištu jednu potpuno novu komunikacijsku uslugu za koju se u zadnje vrijeme bilježi povećan interes.   

Dubrovačka je gradska uprava još od vremena Domovinskog rata i potpune komunikacijske izolacije vrlo osviještena u pogledu važnosti pouzdanih komunikacija.

Djelatnik OIV-a Toni Tenjer jučer je u Dubrovniku predao gradonačelniku grada Mati Frankoviću, 10  CRONECT radijskih stanica.

Uz korištenje OIV-ove profesionalne radijske mobilne mreže u svakodnevnim djelatnostima, Grad Dubrovnik prepoznao je i prednosti korištenja iste i u kriznim situacijama kao što je trenutna pandemija koronavirusa koja je pogodila Hrvatsku i svijet.

Grad Dubrovnik još od samih početaka koristi CRONECT, a narudžba dodatnog broja komunikacijskih uređaja i usluga pokazuje organiziranost i posvećenost maksimalnoj prevenciji i borbi u kriznim situacijama od strane poglavarstva i gradonačelnika Frankovića kao i potvrdu kvalitete ove OIV-ove usluge.

 

***

CRONECT je usluga koja u cijelosti može zadovoljiti najzahtjevnije potrebe kritičnih komunikacija, vatrogasnih postrojbi i drugih službi javne sigurnosti i spašavanja, nacionalnih parkova i parkova prirode, zaštitarskih službi, komunalnih poduzeća, industrijskih pogona, ali i pri organizaciji sportskih, glazbenih i drugih javnih događanja.