OIV

08.04.2021.

Nakon što je 24. studenog 2020. godine održana osnivačka skupština Udruge „MBT – Regionalna organizacija radiodifuznih društava“ kojom je predsjedavao član Uprave i direktor OIV-a Mate Botica, početkom travnja 2021. godine završen je postupak registracije te je MBT ORGANIZACIJA upisana u Registar Udruga Republike Hrvatske.

Cilj udruge je pružanje podrške i pomoći u organizaciji godišnje međunarodne stručne konferencije MBT kao vodećeg međunarodnog skupa za područje radiodifuzije u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi. Dodatno će udruga djelovati u svrhu razmjena informacija, znanja i iskustva iz područja radiokomunikacija i telekomunikacija te organiziranje i suorganizirane drugih međunarodnih stručnih skupova u Europi u suradnji sa srodnim udrugama i institucijama.

Podsjetimo, na osnivačkoj sjednici skupštine su, uz OIV, sudjelovali predstavnici Antenne Hungarie Zrt, Javnog poduzeća Emisiona tehnika i veze, Radio-difuznog centra d.o.o. i RTV-a Slovenia, Oddajniki in zveze te je donesen Statut udruge. Tada je glasanjem za predsjednika Udruge izabran Tigran Vržina (OIV), za dopredsjednika Zoran Gaćinović (Javno poduzeće Emisiona tehnika i veze), a za tajnika udruge Dubravka Duilo (OIV).