OIV

22.02.2023.

Sve kvalitete profesionalne radijske mreže Cronect prepoznao je i HEP-ODS d.o.o. što je potvrđeno kroz višegodišnju suradnju korištenjem te usluge na dubrovačkom području. Pružanjem govorne usluge, prijenosa kratkih poruka te geografski prikaz korisnika na grafičkom sučelju putem dispečerske aplikacije OIV je ispunio očekivanja korisnika na konzumnom području regije Jug HEP-ODS-a. Visoki stupanj sigurnosti i nadzora komunikacija ostvaren je kroz uslugu snimalice kojom se digitalnim načinom pohranjuju sve govorne i podatkovne komunikacije dugotrajno u sustav. Kompletna usluga zaokružena je pružanjem kvalitetne i brze korisničke podrške prilikom koje se OIV prilagođava potrebama korisnika.

Na temeljima dobre suradnje primjerom pružanja i korištenja usluge Cronect na dubrovačkom području te putem javnog poziva HEP-ODS i OIV su krajem 2022. godine potpisali novi četverogodišnji ugovor za korištenje usluga na PMR Cronect mreži. Realizacija ugovora i korištenje usluge na području Dalmacije započelo je početkom 2023. godine. OIV trenutno pruža Cronect uslugu za potrebe HEP-ODS-a na konzumnim područjima sa centrima stacioniranim u Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku.

Kako bi se udovoljilo specifičnim zahtjevima korisnika i održala kvaliteta usluge te poboljšala dostupnost usluge i na ruralnim, slabije naseljenim područjima OIV je pravovremeno kroz proteklo investicijsko razdoblje tehnički nadogradio sustav ugradnjom četiri dodatne, nove bazne postaje i dva DAS sustava. Ovom nadogradnjom podignut je postojeći standard korištenja PMR usluge na području cijele Dalmacije kako za HEP-ODS tako i za sve ostale korisnike Cronect radijske mreže.