09.03.2020.

Budući da je otvaranjem servisa digitalnog radija mnogim izdavačima omogućen razvoj radijskog programa na potpuno novoj platformi, uredništvo Jutarnjeg lista ove je godine OIV-u dodijelio posebno priznanje Zlatni Studio za razvoj digitalnog radija.

Članu Uprave i direktoru Odašiljača i veza Mati Botici nagradu je osobno predao glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić.

Podsjetimo, digitalni radio u tehnologiji DAB+ platforma je koja osigurava slušateljima prijam radijskog signala bez smetnji te mogućnost većeg i jednostavnijeg izbora programa čistog zvuka, ali i dodatne tekstualne i grafičke usluge koje prate audio sadržaj.

Nedavno je započela treća godina testnog odašiljanja u ovoj tehnologiji, a očekuje se i dodatno proširenje mreže i bolje pokrivanje Slavonije i Dalmacije te postavljanje dopunskog odašiljača za bolje pokrivanje grada Zagreba.

DAB+ prijamnici postaju standard za sva nova putnička vozila budući da krajem ove godine na snagu stupa obaveza kojom svi novi automobili koji se stavljaju na tržište Europske unije moraju imati audio prijamnik koji omogućuje prijam digitalnog zemaljskog radija. U skladu s time očekuje se i povećana slušanost digitalnog radija u čitavoj Europi.