OIV

15.04.2024.

Ovogodišnji poslovni forum Inicijativa triju mora održan je 11. travnja 2024. u Vilniusu, glavnom gradu Litve. Uz Hrvatsku kao suosnivačicu, Inicijativa triju mora okuplja 13 država članica Europske unije između Baltičkog, Crnog i Jadranskog mora. Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman predvodio je hrvatsku gospodarsku delegaciju u kojoj su bili i predstavnici OIV-a.
Uz teme povezane s rekonstrukcijom Ukrajine, razvojem strateške digitalne infrastrukture, prometne i energetske transformacije, na marginama tog događaja ostvareni su brojni poslovni kontakti i održani bilateralni sastanci s potencijalnim novim partnerima.
Među ostalim, predsjednik Uprave OIV-a Mate Botica, zajedno s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i njegovima suradnicama, sastao se s potpredsjednikom AWS – Amazon Web Service Maxom Petersonom i suradnicima.

Također, koristan sastanak dogodio se i predstavnicima Telecentrasa - Litvanskog radio televizijskog mrežnog operatora i to s predsjednikom Uprave Remigijusom Šerisom i direktorom razvoja poslovanja Arnesom Zuikisom na kojem je načelno dogovoreno širenje suradnje u više područja.