OIV

14.06.2022.

10. lipnja 2022. godine na šest lokacija diljem zemlje održan je terenski dio vatrogasne vježbe "Sigurnost 22" tijekom koje je OIV pružao tehničku podršku te osigurao funkcionalnost sustava za prijenos slika s lokacija na terenu i aktivnosti unutar Vatrogasno operativnog središta Divulje u prostoriju iz koje su uzvanici pratili zbivanja na lokacijama obuhvaćenim vježbom.

Ove je godine ista održana s angažmanom gotovo 300 vatrogasaca, simulirala je šumske požare, a sve u svrhu provjere funkcioniranja rada tijela sustava domovinske sigurnosti, vatrogasnih postrojbi i Operativnog zapovjedništva RH u odgovoru na veliki požar na otvorenom prostoru.

Isto tako, ovaj događaj ujedno je služio za provjeru operativne sposobnosti na intervencijama tehničkog tipa poput prometnih nesreća, spašavanja u prometu, na vodi i pod vodom kao i funkcionalnosti novoizrađenih standardnih operativnih postupaka i novouvedenih sredstava komunikacije.
Novost ove godine jest međunarodni karakter odnosno uključenje Republike Slovenije s ciljem uvježbavanja suradnje pripadnika vatrogasnih postrojbi te zemlje i Republike Hrvatske.