OIV

13.09.2022.

U prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu danas je potpisan ugovor između OIV-a i Hrvatskog katoličkog radija.

Naše Društvo tako je preuzelo cjelokupnu brigu oko distribucije i odašiljanja signala HKR-a sljedećih deset godina. OIV će u spomenutom razdoblju program toga radija emitirati putem 24 umjesto dosadašnjih 19 odašiljača, što će osigurati još veću kvalitetu usluge koju pruža HKR uz zajamčenu visoku razinu pouzdanosti distribucije signala kao i satelitsko odašiljanje programa.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave OIV-a Mate Botica i v.d. ravnatelja Hrvatske katoličke mreže Krunoslav Novak, a potpisivanju ugovora prisustvovali su član Uprave i glavni direktor za prodaju i razvoj OIV-a Marko Serdarević, glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić te šef tehnike HKR-a Mihael Varenica.

„Ovo je važan ugovor jer se zapravo proširuje naša suradnja što se tiče povećanja korištenja broja odašiljača kao i briga o kvaliteti odašiljanja signala. To povećanje kvalitete naših usluga slušatelji HKR-a će zasigurno primijetiti. Nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja HKR-a na odgovarajući način jer su ona uistinu velika. Naši stručnjaci od sada brinu u cijelosti o odašiljačima i opremi, a HKR o kvaliteti radijskog programa”, istaknuo je Botica. 

Autor fotografija: Ante Novak/IKA