OIV

01.10.2021.

S ciljem povećanja prodajnih aktivnosti Društva izvan Republike Hrvatske, član Uprave i direktor OIV-a Mate Botica i direktor Sektora za prodaju Marko Serdarević danas su na održanom sastanku u Republici Sjevernoj Makedoniji, visokim dužnosnicima, potencijalnim kupcima i poslovnim partnerima prezentirali OIV Fire Detect AI uslugu.

„Sretan sam što sam opet ovdje u Sjevernoj Makedoniji i što imamo priliku prezentirati jedan proizvod koji naša kompanija nudi u cilju umanjenja rizika i posljedica katastrofalnih šumskih požara. Jedan dio ovdje okupljenih već je upoznat s ovom našom uslugom te sada slijedi sljedeći korak, a to je upoznavanje šire javnosti s onime što imamo i nudimo“, rekao je Botica u pozdravnom govoru.

Potporu u predstavljanju arhitekture, mogućnosti i funkcionalnosti ove platforme pružila je i veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Sjevernoj Makedoniji Nives Tiganj, a koja je uz brojne ugledne sudionike također prisustvovala prezentaciji.

 „Prije nego što sam došla u Sjevernu Makedoniju jedna od glavnih zadaća u našoj politici i u  našim odnosima sa Sjevernom Makedonijom je bilo upravo unaprjeđenje ekonomske suradnje. Kao što svi već znate naše dvije zemlje su tradicionalno sjajni partneri i imamo duge prijateljske odnose, a jedino što nedostaje jest da približimo i naše ekonomije. Zahvaljujući tvrtci Odašiljači i veze, ovaj sastanak danas je izvrstan primjer da napravimo i taj iskorak. Nadam se da će OIV-ov projekt biti prepoznat i od strane Vlade Sjeverne Makedonije i da je današnje predstavljanje usluge samo uvod u jačanje daljnje ekonomske suradnje“, rekla je veleposlanica Tiganj.

Ovaj važan bilateralni susret nastavak je niza ranije održanih sastanaka s predstavnicima poslovne zajednice te zemlje, a koji su već ranije prepoznali potencijal ove OIV-ove platforme. Podsjetimo, ovu uslugu OIV je već instalirao na području RH, a ista je realizirana putem inteligentnog nadzorno-komunikacijskog sustava za rano otkrivanje požara na udaljenim i nedostupnim lokacijama namijenjenog svim službama čija je svrha i cilj zaštita šumskih i poljoprivrednih površina te spašavanje ljudi. Integrirani protupožarni video komunikacijski sustav nastao je u suradnji s FESB-om, a pomaže donošenju odluka za vrijeme operativnih postupaka.