OIV

02.08.2022.

Radio Nacional - prvi privatni i komercijalni radio u Republici Hrvatskoj s digitalnom DAB+ koncesijom na nacionalnoj razini, danas je započeo s emitiranjem te tako dodatno obogatio radijsko tržište. Budući da je ovaj novi radio okupio mnoštvo istaknutih novinara i iskusnih tehničara vjerujemo kako će njihov angažman doprinijeti procesu predstojeće digitalizacije radijskog prostora.

Naime, digitalizacija medijskog svijeta napreduje i stigla je do radija, a OIV DAB+ platforma omogućava kreiranje novih radijskih sadržaja koji trenutno nisu mogući s obzirom da je FM spektar popunjen te tako ujedno nudi i mogućnost otvaranja novih radnih mjesta u kreativnoj medijskoj industriji.

No, s obzirom na široku paletu usluga koje pruža, DAB+ je puno više od digitaliziranog audio programa. Uz brojne prednosti koje donosi, to je ujedno i rješenje koje za slušanje radija troši najmanje energije odnosno ekološki i ekonomski je bolji od postojećeg analognog sustava odašiljanja. Pritom valja istaknuti kako je ova tehnologija u skladu s nacionalnom razvojnom strategijom za zelenu i digitalnu tranziciju zbog značajnog smanjenja potrošnje električne energije i emisije CO2.

Radiju Nacional želimo dobrodošlicu u moderni svijet budućnosti!