OIV

04.02.2021.

Digitalno odašiljanje CMC Radija u zemaljskoj mreži započelo je početkom veljače te je tako uz mojRadio još jedna radijska postaja koja nudi svoj sadržaj u najnovijoj DAB+ tehnologiji, bez prethodnog odašiljanja u FM-u.

Podsjetimo, krajem prošle godine DAB+ platforma dodatno je obogaćena novim sadržajem kada je, uz mojRadio, započelo i odašiljanje digitalnog radijskog signala programa Radio Marija i Radio Kaj.

Nakon što su prema odluci Agencije za elektroničke medije ispunili uvjete za privremeno eksperimentalno emitiranje u digitalnoj radiodifuziji radijskog programskog kanala u DAB+ tehnologiji, OIV je započeo s odašiljanjem programa četiri novih nakladnika.

Krajem prošle godine započelo je odašiljanje programa Radio Marija, Radio Kaj i mojRadio, a od početka veljače ove godine emitira se program CMC Radija.

OIV trenutno odašilje trinaest radijskih programa različitih nakladnika u DAB+ tehnologiji i to s devet odašiljačkih lokacija diljem Republike Hrvatske. Ova tehnologija slušateljima omogućuje prijam radijskog signala bez smetnji, a nakladnicima veći izbor programa čistog zvuka i dodatne tekstualne i grafičke usluge koje prate audio sadržaj.