OIV

29.09.2021.

Član Uprave i direktor OIV-a Mate Botica je 22. rujna 2021. godine sudjelovao na svečanom obilježavanju trideset godina postojanja Radio Istre naziva „Prvih 30“.

„Drago mi je da sam na čelu kompanije koja je dio vašeg sadržaja i vašeg svakodnevnog života. Osvrnuo bih se kratko i na jednu crticu koja oslikava vašu djelatnost, a iz današnje se perspektive može činiti kao nešto jednostavno, a to je napraviti radio 90-ih godina. U vrijeme kada je naš najvažniji objekt kojim upravljamo, odašiljač Sljeme iznad Zagreba, bio raketiran i gotovo uništen tadašnji donosioci odluka pretpostavili su da bi se isto moglo dogoditi i drugom najvažnijem odašiljaču na Učki blizu Pazina, a važnost jednog radija na području Istre, posebice tada, bila je višestruka i imala sasvim drugu dimenziju. Sada vidimo kako je taj radio izrastao u jedan moderan medij i nadam se da ćemo i idućih 30 godina slušati vaš bogat sadržaj, a ja osobno ostat ću vaš vjeran slušatelj.“, rekao je Botica.

Proslavi u velikoj dvorani pazinskog Spomen doma nazočili su brojni uzvanici iz društvenog i gospodarskog života, a direktor Radio Istre Zvjezdan Jurcola tu je priliku iskoristio za zahvalu na potpori u teškim trenucima.

Radio Istra je prva privatna radio postaja u Istri. U istarskom se eteru prvi puta oglasila 22. rujna 1991. godine. Bogat program ovoga radija koncipiran na način da bude pristupačan i zanimljiv brojnim profilima i uzrastima slušatelja diljem Istre i Kvarnera. Čine ga raznovrsna i prepoznatljiva glazba te informativne i ostale autorske emisije koje prate aktualna zbivanja iz svih područja ljudskog djelovanja. U programu su zastupljene zabavne, obrazovne i znanstvene emisije, emisija za talijansku nacionalnu manjinu, emisije religijske kulture, dječja emisija i emisija mladih za mlade.