OIV

11.05.2022.

U prostorijama kazališta Kerempuh u Zagrebu, 9. svibnja 2022. godine obilježene su dvije bitne obljetnice našeg Društva.

Prošlo je čak 96 godina od puštanja u rad prve radijske postaje snage 350 W na srednjem valu za odašiljanje programa Radio Zagreba. Točno trideset godina nakon tog povijesnog događaja, s Tomislavova doma na Sljemenu u rad je pušten i prvi televizijski odašiljač u ovom dijelu Europe.

Predsjednik Uprave OIV-a Mate Botica pozdravio je okupljene, osvrnuo se na prošle uspjehe Društva te predstavio buduće planove.

„Od naših početaka do danas puno toga se promijenilo, radio i televizija prošli su velik tehnološki razvoj, ali OIV je u osnovi ostao isti, naravno uz nezaobilazno širenje na dodatne proizvode i usluge“, rekao je Botica te dodao kako će OIV uz stalnu pratnju noviteta nastaviti prilagođavati poslovanje u skladu s tehnološkim promjenama.

Uz obnovu najvažnijeg OIV-ovog infrastrukturnog objekta Sljemena posebno je istaknuo niz bitnih projekata u proteklom razdoblju poput NP-BBI programa, automatizacije svih objekata Društva, modernizacije infrastrukture i nadogradnje IP/MPLS mreže, kao i početka komercijalnog odašiljanja DAB+ digitalnog radija.

„Nakon četiri godine testnog emitiranja dobili smo dozvolu za komercijalni rad i vjerujemo kako će, kao i u ostalim zemljama svijeta, ova platforma za distribuciju radijskih sadržaja zaživjeti i u Hrvatskoj“, naglasio je Botica.

Budući da su našim postignućima u gotovo stoljeće dugoj tradiciji doprinijeli brojni naraštaji zaposlenika koji su svojim znanjem omogućili neprekidan napredak Društva i ove smo godine posebno zahvalili pojedincima koji su se u prethodnoj godini istaknuli svojim predanim radom.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo biti danas s vama i čestitati vam na velikoj 96. obljetnici u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i članova Vlade. Čestitam svima na stvaranju zdrave tvrtke koja počiva na razvoju te ujedno želim da ostvarite ovdje predstavljene ciljeve i planove. Isto tako čestitam svima onima koji su danas nagrađeni za svoj trud i rad, kao i onima koji su nagrađeni u proteklim godinama. To je još jedan u nizu dokaza da Uprava ulaže u djelatnike odnosno u ono najvrijednije, ljudski potencijal“, poručio je ministar obrane Mario Banožić te uručio nagradu „Pero Kulušić“ za višegodišnja dostignuća na području prijenosa i emitiranja radijskih i televizijskih programa i razvoja novih tehnologija Stipi Pletikosiću. Također, za doprinos uspješnom poslovanju u 2021. godini nagrađeni su zaposlenici Adam Alićajić, Tihana Babić, Nikša Bezić, Matija Demšić, Karla Kurjan i Goran Senta.

Čestitke dobitnicima!