OIV

15.05.2020.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butkovići ministar državne imovine Mario Banožić danas su u prostorijama Odašiljača i veza prisustvovali svečanom obilježavanju dviju bitnih obljetnica našeg Društva.

Naime, prošle su čak 94 godine od puštanja u rad prve radijske postaje snage 350 W na srednjem valu za odašiljanje programa Radio Zagreba. Točno trideset godina nakon toga, za Hrvatsku povijesnog događaja, 15. svibnja 1956. godine s Tomislavova doma na Sljemenu u rad je pušten i prvi televizijski odašiljač u ovom dijelu Europe. Od tada su prošle duge 64 godine, a OIV sve do danas među prvima u Europi u Hrvatsku donosi napredak u tim tehnologijama.

Član Uprave i direktor OIV-a Mate Botica pozdravio je okupljene te se osvrnuo na prošlost Društva te predstavio očekivanja i ciljeve za budućnost.

„2019. godina bila je zaista impresivna te je u svim ključnim pokazateljima postignut napredak. Razdoblje koje slijedi je razdoblje novih izazova, ali stvorili smo preduvjete za snažan investicijski zamah i stvaranje novih vrijednosti, rekao je Botica.

Posebno je predstavio projekte obnove Sljemena i poslovni kampus na Žitnjaku. „Napravljeno je puno, ali planiramo još više“, istaknuo je Botica.

Predsjednik Nadzornog odbora OIV-a Marinko Jurčević čestitao je svim zaposlenicima Odašiljača i veza njihov dan te naglasio kako mu je čast biti svjedokom izvrsnih rezultata i postignuća posljednjih četiri godine.

„Želio bih izraziti zadovoljstvo jednim kapitalom kojeg se možda ne spominje tako često, a to su zaposlenici Odašiljača i veza. Svi oni nose i planiraju ove projekte, a u konačnici oni će ih i realizirati. Vi ste oni koji držite kapital Republike Hrvatske, vi stvarate novu vrijednost te vam svima čestitam“, rekao je ministar državne imovine Mario Banožić.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izrazio je zadovoljstvo svime viđenim u posljednjih nekoliko godina.

„Postoje tvrtke koje služe na ponos ne samo resoru već i svima u Hrvatskoj. Odašiljači i veze svakako su jedna od tih tvrtki. Čestitam svima nagrađenima i nadam se da ćemo sljedeće godine proslaviti u boljem ozračju“, rekao je Butković.


NAGRADE

Nagrada „Pero Kulušić“ za višegodišnja dostignuća na području prijenosa i emitiranja radijskih i televizijskih programa i razvoja novih tehnologija ove godine pripala je Peri Kutleši, dok su godišnje nagrade za doprinos uspješnom poslovanju u 2019. godini dobili Željka Jakovac, Zvonko Glavaš, Dinko Kristić, Marko Virt, Filip Krka, Zvonimir Vražić i Tomislav Ladišić.

Iako se ove godine nismo uspjeli okupiti kao što nam je običaj, ovim putem čestitamo kolegici i kolegama i želimo im još puno poslovnog uspjeha.