OIV

06.05.2022.

Na objektu Sljeme u tijeku su radovi treće i četvrte faze zamjene „Long Haul“ (LH) transmisijskih sustava digitalnih mikrovalnih veza te nadogradnja OIV-ove IP/MPLS mreže. U sklopu radova mijenjaju se linkovi u četiri smjera - Deanovec, Petrova gora, Zagreb i Ivanščica te će ukupno biti postavljeno sedam antena.

Novi linkovi dio su najnovije tehnologije u svijetu mikrovalnih telekomunikacija i omogućuju veći kapacitet, bolju pouzdanost i prilagodljivost te će takvi biti aktualni još dugi niz godina.

Zamjenom LH sustava modernizirat će se infrastruktura te omogućiti praćenje novih tehnoloških trendova na telekomunikacijskom tržištu, a nadogradnjom IP/MPLS mreže osigurati veće prijenosne kapacitete. U skladu s time povećat će se raznolikost usluga Društva, a s druge strane smanjiti potrošnja električne energije.

Projekt zamjene opreme i nadogradnje mreže odvija se u četiri faze i obuhvaća područje cijele Republike Hrvatske te zahtjeva angažman i koordinaciju djelatnika gotovo svih tehnoloških sektora naše kompanije.

Voditelj projekta je OIV-ov stručnjak za prijenosne mreže Zvonimir Vražić, a djelatnici koji trenutno sudjeluju u montaži  antena i valovoda su Jan Šturik, Nenad Buzadžija, Mario Žemlić, Dubravko Balaško, Stipe Pavlović, Tomislav Damjanović, Stjepan Oborovečki i Bojan Futivić.