OIV

16.11.2021.

Na OIV odašiljačkom objektu Borinci završeni su radovi na modernizaciji glavnog UHF antenskog sustava te je tijekom noći u prijelazu s petka na subotu, točnije 13. studenog 2021. godine emitiranje TV programa u potpunosti normalizirano.

Još jednom upućujemo ispriku određenom dijelu gledatelja koji su imali povremene poteškoće u prijmu za vrijeme radova te se ujedno zahvaljujemo na strpljenju.

Koristimo ovu priliku kako bismo naglasili da je za kvalitetan prijam programa zemaljske digitalne televizije neophodno koristiti kvalitetne vanjske (krovne) UHF antene usmjerene prema odašiljaču Borinci, ispravno postavljene i s provjerenom instalacijom. Prijam pomoću sobnih antena s ugrađenim pojačalom nije preporučeno rješenje te su u tom slučaju moguće smetnje u prijamu DVB-T2 signala.

Nadalje, ukoliko stambeni objekt posjeduje zajednički antenski sustav potrebno je u slučaju problema u prijmu DVB-T2 signala, obratiti se predstavniku stanara koji treba kontaktirati lokalnog servisera kako bi provjerio ispravnost i podešenost zajedničkog antenskog sustava.

Napominjemo da OIV Pozivni centar (besplatni telefon: 08000897 ili e-mail adresa: problemi_prijam@oiv.hr ) stoji kontinuirano na usluzi svim gledateljima prvenstveno s ciljem pružanja svih bitnih informacija vezanih uz digitalnu zemaljsku televiziju pri čemu u konkretnim slučajevima nastojimo stručnim savjetom pomoći gledateljima koji imaju poteškoće u prijmu DVB-T2 signala.