OIV

08.06.2022.

U Dubrovniku se od 6. lipnja održava trodnevna konferencija pod nazivom New Europe Market (NEM) prilikom koje predstavnici TV industrije upoznaju sudionike i posjetitelje s najnovijim poslovnim trendovima. Na konferenciji sudjeluju predsjednik Uprave i glavni direktor OIV-a Mate Botica, član Uprave i glavni direktor za tehniku Denis Nikola Kulišić i direktor Sektora za jezgrene mreže, IT i usluge Zoran Kezan.

Glavna ideja događaja je stvaranje platforme na kojoj medijski i telekomunikacijski profesionalci mogu podijeliti svoje znanje i iskustvo tijekom trajanja konferencije te dobra prilika sudionicima za stvaranje novih i održavanje postojećih dobrih partnerskih odnosa. Tako su predstavnici OIV-a održali sastanak s kompanijom Eutelsat koja se ubraja u dugogodišnje partnere.

Predstavnici OIV-a i Eutelsat-a

Među brojnim zanimljivim temama tijekom trećeg dana konferencije otvorena je rasprava o ključnoj ulozi free-to-air (FTA) prilikom koje je zaključeno da je u vrijeme kriza odašiljanje takve vrste programa najpouzdaniji izvor vijesti i relevantnih informacija. Također, tijekom rasprave govorilo se o odgovornosti FTA-ova prilikom koje je potrebno razlučiti istinite od lažnih vijesti. Ključna zadaća svih koji na navedeni način odašilju program jest sprječavanje širenja panike i straha u isto vrijeme što je vrlo bitno za krizu bilo koje vrste.

Podsjetimo, NEM se svake godine održava u istom gradu u Hrvatskoj, a namijenjen je stručnjacima iz područja free-to-air odašiljanja, Pay-TV kanala, kabelskih i satelitskih operatora, IPTV-a, produkcijskih, distribucijskih i tehnoloških kompanija, medijskih i marketinških agencija te drugih stručnjaka povezanih s televizijskom industrijom. NEM Dubrovnik fokusiran je na CEE regiju, ali sudionici događaja dolaze iz cijelog svijeta.