OIV

01.02.2022.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture 15. veljače 2022. godine održat će konferenciju „Promet po mjeri korisnika“ na kojoj će kroz dva okrugla stola od korisnika usluga pokušati dobiti informaciju o tome kakav prijevoz žele te kako ga ostvariti i bolje prilagoditi njihovim potrebama.

Cilj je, ne samo saznati što je potrebno građanima, već i potaknuti raspravu kroz koju će se pokušati definirati kakav javni prijevoz istovremeno odgovara potrebama građanima, lokalnoj i područnoj samoupravi, prijevoznicima, a pritom ostaje učinkovit, siguran i održiv.

Rasprava bi trebala pokazati i kako se dobrim organiziranjem javnog prijevoza, a osobito korištenjem mogućnosti koje su na raspolaganju iz EU, u konačnici može pružiti bolja usluga i odgovoriti na zahtjeve koji su pred nama. Raspravljat će se i o upotrebi čistih tehnologija, planovima za digitalizaciju te dostupnim mogućnostima korištenja europskih sredstva za poboljšanje samog sustava.

Konferencija će se moći pratiti i virtualno, a tijekom iste javnost će imati mogućnost postavljanja pitanja i davanja komentara. Prije konferencije zainteresirani građani imaju mogućnost ispunjavanja ankete, a temeljem prikupljenih odgovora i zaključaka s okruglog stola bit će formirane preporuke za objavu na digitalnoj platformi Europske
komisije.