OIV

08.07.2022.

S ciljem potencijalnog pružanja konzultantskih usluga, predstavnici OIV-a jučer su kolegama iz Radio-difuznog centra (RDC) iz Crne Gore predstavili uspješno implementiran projekt automatizacije OIV objekata na primjeru odašiljačke lokacije Učka.

Radi poboljšanja tehnološkog, infrastrukturnog i sigurnosnog standarda na objektima, OIV je ulaganjem u infrastrukturu u proteklih deset godina započeo automatizaciju istih kako bi optimizirao troškove i korištenje ljudskih resursa. Razvojem i modernizacijom tehnologije nadograđen je sustav daljinskog nadzora i upravljanja te su na taj način objekti na kojima su u svrhu održavanja sustava dežurali zaposlenici potpuno automatizirani.

Automatizacija objekata projekt je kojeg čini nekoliko faza, a sastoji se od snimanja i analize postojećeg stanja, definiranja projektnog tima te pripremnih radnji i realizacije. Po završetku navedenog slijedi povlačenje stalnog dežurstva i probni rad u novom režimu što podrazumijeva pojačanu kontrolu i nadzor funkcioniranja objekata.

Podsjetimo, posljednji OIV-ov objekt koji je uspješno automatiziran je onaj na Biokovu kojeg je do 31. kolovoza 2021. godine krasila titula „najvišeg radnog mjesta u Hrvatskoj“.