21.11.2019.

Kako bi podržali UNICEF-ovu inicijativu „Svjetski dan djeteta“ u prostorijama Odašiljača i veza i hotela Hilton Garden Inn u Zagrebu, OIV je jučer prvi puta organizirao „OIV-ov dječji dan“ te se tako priključio ovoj globalnoj inicijativi koja promiče dječja prava i omogućuje djeci širom svijeta da se čuje njihov glas. Tom prilikom zaposlenici su imali priliku zamijeniti uloge sa svojom djecom te im tako pokazati kako provode radni dan, tko su im kolege te kako izgleda njihovo radno okruženje, nakon čega im je kroz predstavu i pet interaktivnih i dinamičnih radionica na zabavan način približena djelatnost društva.

Gotovo stotinu djece zajednički je izradilo fresku odnosno lentu vremena s crtežima, porukama i informacijama koji čine šarmantni kolažni prikaz OIV-ove povijesti od početka pa sve do današnjeg dana. Kroz animacijske postaje organizirani su mini kvizovi, natjecateljske i nagradne igre, uljepšali smo si dan facepaintingom, a igrali smo i gigantske društvene igre te kroz brojne produktivne i kreativne metode osmislili inovativna rješenja poboljšanja budućnosti poslovanja OIV-a.

„Iznimno mi je drago što smo se pridružili ovoj hvalevrijednoj inicijativi i to u svjetlu obilježavanja 30-godišnjice Konvencije o pravima djeteta“ rekao je član Uprave i direktor OIV-a Mate Botica te naglasio kako je iznimno lijepo postati dio globalne poslovne zajednice koja pomaže ostvarenju dječjih prava te zajedno s UNICEF-om pomaže u stvaranju boljeg svijeta za buduće generacije. „Svakako ćemo i u godinama koje dolaze obilježavati ovaj poseban dan“, dodao je na kraju Botica.

Svjetski dan djeteta obilježava se 20. studenog, na rođendan Konvencije o pravima djeteta, međunarodnog dokumenta UN-a kojim se priznaju prava djece u cijelome svijetu. Konvenciju je 1989. godine potpisalo 196 država čime je postala najbrže i najšire prihvaćen sporazum na području međunarodnih ljudskih prava u povijesti. Time je svijet dao obećanje da će svoj djeci biti osigurana jednaka prava te da će učiniti sve kako bi se zaštitila i osigurala njihova prava na preživljavanje, razvoj, učenje i razvijanje do punih potencijala, bez diskriminacije.

Na ovu važnu obljetnicu, UNICEF je u Hrvatskoj pozvao tvrtke, među kojima je i OIV da otvore svoja vrata djeci kako bi dobila priliku bolje upoznati poslovni svijet i reći što misle o temama koje su im važne. UNICEF provodi ovu inicijativu već treću godinu za redom u više od 170 zemalja diljem svijeta, a u Hrvatskoj je kroz istu u protekle dvije godine više od 400 djece dobilo priliku bolje upoznati poslovni svijet i medije.