OIV

21.01.2021.

Višednevna humanitarna akcija započela 11. siječnja 2021. godine za pomoć pogođenima u potresima koji su zadesili Hrvatsku krajem prošle godine uspješno se privodi kraju.

Akcijom pod sloganom „OIV odašilje srcem“ OIV je distribuirao i instalirao DVB-T2 televizijske prijamnike i baterijske DAB+/FM prijamnike što je podrazumijevalo i montiranje odnosno postavljanje za rad svih potrebnih elemenata za prihvat signala te rad djelatnika koji su se dobrovoljno uključili u akciju na inicijativu Uprave Društva.

Tijekom akcije tri stručne ekipe sastavljene od četiri člana svakodnevno su obilazile razrušeno područje raspoređeno u tri zone - južno od Petrinje (prema Hrvatskoj Kostajnici), zapadno od Petrinje (prema Glini) i područje oko Gline. Dakako, nisu zaboravljeni ni stradali stanovnici Siska, Gline i Petrinje. Ekipe su pritom distribuirale i postavljale opremu potrebnu za prijam radijskih i televizijskih programa u stambenim kontejnerima odnosno privremenim domovima onih koji su izgubili vlastite. Dodatno, mnogim stanovnicima kojima je uništena oprema, pomoć je pružena u vidu zamjene i popravka antena, instalacija i sl.

„Članovi timova iskazali su vrlo visoku motiviranost da pomognu ljudima kojima je ta pomoć potrebna, kao i vrlo visoku razinu profesionalnosti i angažiranosti prilikom instalacije uređaja koja je protekla bez poteškoća usprkos vremenskim neprilikama“, rekao je član Uprave i direktor OIV-a, Mate Botica.

 „Naš cilj zapravo je bio onima koji su izgubili gotovo sve omogućiti priliku da budu informirani o svim zbivanjima putem medijskih nakladnika elektroničkih komunikacija na koje su navikli, ali i pružiti razbibrigu. Korak je to i ka povratku u normalan život budući da svi znamo koliko su radio i televizija bitan dio naše svakodnevnice. To su mediji koji se i dan danas najviše konzumiraju i time dopiru do najšire publike, a to je posebice i bitno u ovakvim kriznim situacijama“, naglasio je Botica.

S obzirom da OIV kao društveno odgovorna kompanija prepoznaje potrebe onih koji su najosjetljiviji, a njeni djelatnici rado se odazivaju raznim humanitarnim akcijama, ova inicijativa samo je jedna u nizu planiranih, a kojima će se dugoročno pomagati obnova pogođenog područja. Podsjetimo, OIV je nedugo nakon razornog potresa, zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe grada Petrinje Zvonimiru Ljubičiću ustupio CRONECT radiokomunikacijske stanice koje su od neizmjerne važnosti u kriznim situacijama.

Ono što slijedi je donacija sredstava za one koje još nisu dobili svoje privremene domove. Naime, u još jednoj akciji prikupljanja financijske pomoći, djelatnici OIV-a, zajedno s Upravom i članovima Nadzornog odbora Društva prikupili su iznos od 249.599,85 kuna.

Sredstva prikupljena dragovoljnim odricanjem određenog iznosa s plaće bit će iskorištena za nabavu stambenih jedinica za obitelji s razrušenog područja, a sve u suradnji s Hrvatskim Caritasom.