OIV

13.06.2022.

U nedjelju, 12. lipnja 2022. godine u sklopu donatorske večere u samostanu Svetog Duha predsjednik Uprave i glavni direktor OIV-a Mate Botica, član Uprave i glavni direktor za tehniku i IT Denis Nikola Kulišić i predsjednica Radne skupine za društveno odgovorno poslovanje (DOP) Vlatka Dokoza uručili su donacijski ček u vrijednosti  92.400,00 kuna voditelju Pučke kuhinje fratru Vladimiru Vidoviću.

Odričući se dijela plaće za svibanj djelatnici OIV-a prikupili su značajna sredstva kako bi podržali rad Pučke kuhinje na Svetom Duhu i tako pružili pomoć najugroženijim skupinama našeg društva. Akcija je pokrenuta na inicijativu radne skupine DOP-a, a istu je podržala i Uprava koja je donijela odluku da prikupljeni iznos uveća donacijom kompanije za onoliko koliko je ostvareno akcijom djelatnika.

„Ideja je da se povodom dana OIV-a i 96 godina postojanja našeg Društva malo odmaknemo od uobičajenog i da djelatnici pomognu našim sugrađanima kojima je to najpotrebnije te da tako ovaj značajan datum obilježimo na malo drugačiji način. Radost je prije svega u darivanju, a već smo nizom sličnih akcija pokazali kako ne odašiljemo samo signale već i veliko srce koje se nalazi u našim zaposlenicima i čini našu najveću vrijednost“, istaknuo je Botica u neformalnom razgovoru.

Akcija prikupljanja sredstava trajala je ususret blagdanu sv. Antuna čiji dan se obilježava 13. lipnja svake godine. Sveti Antun, između ostalog, zaštitnik je siromašnih, a siromaštvo označava pojam neimaštine, odnosno nedostatka financijskih sredstava za podmirivanje primarnih potreba za odjećom, hranom, stanovanjem i održanjem života. Ova značajna  donacija pomoći će radu pučke kuhinje koja svakodnevno priprema više od 300 obroka za potrebite.

„Kao i svih godina do sada tako smo se i ove odlučili osvrnuti i pogledati svijet njihovim očima. Očima ljudi koji svakodnevno razmišljaju o tome kako se prehraniti, kako preživjeti. Nama, zaposlenicima OIV-a njihove su bojazni i strahovi daleko, osim ako ne zastanemo na trenutak i misli usmjerimo prema onima koji nas svakodnevno okružuju i koji trebaju našu pomoć“, istaknula je Dokoza.

Nakon mise zahvalnice donatorima slijedila je večera koja se održala u prirodnom, skromnom ambijentu samostanskog vrta prilikom koje su na jelovniku bile ponuđena jela pripremljena u pučkoj kuhinji.

„Iako nam je svaka donacija velika, a svaki donator izuzetno važan, ovom prilikom ipak ću napraviti presedan i istaknuti kompaniju Odašiljači i veze čiji su djelatnici svojim nesebičnim izdvajanjem dijela plaće prikupili značajan iznos te tako pokazali svoje suosjećanje i zajedništvo o kojem neprestano govorim. Pomoć radu pučke kuhinje sačinjena je od dva plućna krila, od kojih su jedno financijska pomoć, a ono drugo koje ima jednaki značaj su volonteri. Stoga se ovim putem jednako zahvaljujem svima koji nose isti predznak, a to je velikodušnost“, kazao je Vidović u svom pozdravnom govoru.