OIV

25.12.2021.

Manje je poznato da je jedna od važnijih infrastrukturnih sastavnica za pružanje OIV usluga smještena u 40-ak kilometara istočno od Zagreba udaljenom Deanovcu. U našem satelitskom i multimedijskom središtu i u ove blagdanske dane dežurni tehničari OIV-a brinu da se naši servisi odvijaju onako kako ste navikli, bez smetnji i zastoja. Na sam Božić ove godine vrijedno rade Domagoj Pavlić i Sven Stanković, a u vrijeme smjene obišao ih je član Uprave i direktor OIV-a Mate Botica te uz blagdanske delicije s njima proveo dio njihovog uobičajenog radnog dana. 

Podsjetimo, iz OIV Satelitskog i multimedijskog središta Deanovec opremljenog s 10 odašiljačkih satelitskih postaja promjera antena od 2,4 m do 7,6 m te s više od 20 prijamnih satelitskih antena promjera 3,7 m i 2,4 m s ugrađenim automatskim sustavom za odleđivanje, možemo odašiljati televizijske i radijske programe na bilo koji satelit koji je vidljiv s hrvatskog teritorija. Koristeći naše usluge PlayOut Max i HeadEnd Max, TV i radio programe iz drugih izvora (OTT, IP/TV, Cable ili HTTP stream) možemo konvertirati u DVB-S2 signal i odašiljati na satelit. 

Djelujući kao prva instanca u osiguravanju neprekidnosti rada naših usluga, u kojem naši zaposlenici rade 24/7 u smjenama, Deanovec se s pravom smatra jednom od žila kucavica OIV-a.