OIV

25.04.2022.

OIV-ova profesionalna radijska mreža CRONECT i ove je godine korištena za potrebe komunikacije na utrkama „WRC Croatia Rally 2022“ koje su se održale od 21. do 24. travnja 2022. godine.

OIV je kroz svoju uslugu omogućio sigurnu i neometanu glasovnu komunikaciju organizacijskog odbora i sudaca na utrkama održanim u Hrvatskoj. Korišteno je ukupno 210 stanica, od kojih 190 ručnih i 20 mobilnih za automobile, a OIV-ovi stručnjaci pružali su neprestanu podršku organizatoru brigom oko opreme i praćenjem rada mreže.

Najpoznatiji vozači današnjice na hrvatskim su cestama skupljali bodove za Svjetsko prvenstvo u reliju, a utrke su se vozile na gotovo 300 kilometara dugim stazama Zagrebačke, Karlovačke, Krapinsko-zagorske, Primorsko-goranske i Varaždinske županije.

Podsjetimo, Cronect je robusna i sigurna mobilna radijska mreža uspostavljena 2017. godine na području cijele Republike Hrvatske. Sastoji se od Kontrolnog centra, IP prijenosne mreže i mreže baznih stanica i neovisna je od drugih komercijalnih komunikacijskih mreža.

Omogućuje širok spektar funkcionalnosti, a usluga se kroji prema potrebama korisnika te smo i za potrebe ovog događaja uslugu prilagodili korisniku.