OIV

 

 

 

 

Među prvima u Europi
Olimpijske igre 2024 u UHD-u

Pokrenite pretraživanje kanala na svom TV prijamniku koji podržava UHD kvalitetu slike i doživite novo vizualno iskustvo ovog sportskog spektakla.

Najčešće postavljena pitanja

UHD je kratica za Ultra High Definition pruža potpuno novu razinu vizualnog iskustva. Osigurava sliku s izvanrednom preciznošću, pružajući gledateljima osjećaj kao da su uživo prisutni na mjestu događanja.
U testnom odašiljanju koristit će se i HDR HLG (High Dynamic Range Hybrid Log Gamma) koji omogućava veći kontrast i koristi širi raspon boja na slici.

UHD program biti će odašiljan sa šest OIV lokacija, pokrivajući šira područja Zagreba, Osijeka, Rijeke, Splita i Dubrovnika, a čime će se omogućiti prijam ovog sportskog događaja za više od 2,55 milijuna stanovnika Republike Hrvatske.

Odašiljač

Kanal

Područje pokrivanja

Belje "Đuro Podboj"

26

Osijek i šira okolica

Sljeme

42

Zagreb i šira okolica

Učka

43

Rijeka, Primorje i Istra

Vidova Gora (Brač)

43

Split i šira okolica

Labinštica

43

Srđ

29

Dubrovnik i šira okolica

 

 

Budući da se radi o eksperimentalnom programu, cilj testnog DVB-T2 odašiljanja UHD signala jest demonstrirati novu tehnologiju na što većem udjelu gledatelja uz optimalno korištenje resursa.
Omogućavanje dostupnosti UHD signala u svim većim naseljenim mjestima u RH zahtijevalo bi značajne resurse što nije trenutni cilj ovog vremenski ograničenog projekta.
Analiza povratnih informacija o UHD signalu od strane gledatelja kao i iskaz potreba tržišta definitivno će pomoći u budućem planiranju uvođenja nove tehnologije.

Naravno, HTV2 UHD program dostupan je uz već postojeći program HTV2 na zemaljskoj televiziji koji se odašilje u HD kvaliteti, a putem kojeg će također biti emitirane Olimpijske igre iz Pariza.

Za prijam signala potrebno je imati DVB-T2 televizor koji podržava 4K / UHD signal i koji je spojen na zemaljsku antenu.

Građani od 15. srpnja 2024. godine mogu pokrenuti pretraživanje kanala na svojim uređajima budući je s tim datumom krenulo testno odašiljanje putem DVB-T2 tehnologije.
Novi UHD program odašilje se pod nazivom "HTV2 UHD".

Prije svega provjerite dostupnost na Korisničkoj zoni OIV-a, te prema tamo dostupnim informacijama prilagodite svoje antene.
Ako živite u stambenoj zgradi obratite se svom predstavniku stanara i provjerite jesu li instalacije zajedničkih antenskih sustava prilagođene na odgovarajući način.

Nezaboravan doživljaj sportskih natjecanja

Nezaboravan doživljaj sportskih natjecanja

JASNIJA SLIKA

INTENZIVNIJE BOJE

POBOLJŠAN KONTRAST

Gledajte nastup najboljih svjetskih sportaša u najboljoj mogućoj kvaliteti